Verksamhetsberättelse 2001 för Vissefjärda Crossklubb

 

Sportverksamheten

·         Joakim Eliasson blev SM 4:a i 250cc klassen och Patrik Eliasson blev 4:a i 125cc klassen. Båda bröderna hade chansen på guld inför sista deltävlingen, men oturen grinade dem i ansiktet och de blev tyvärr utan medaljer.

·         Genom en serieseger i division 2, är vi klara för division 1 år 2002. Fredrik Gustavsson blev åter klubbens bästa poängplockare. Vi arrangerade en hemmatävling i serien den 2 juni, med inbjudningsheat i 80cc och 125-500cc J,S,E.

·         Vissefjärda CK vann återigen Lag-KM över Kalmar MK, Nybro MK och Rödeby CK. Varje klubb körde 2 hemmatävlingar, m.a.o. kördes totalt 8 deltävlingar.

·         Vid klubbmästerskapet i Rövaredalen den 7/10 blev Marcus Johansson klubbmästare i 80 cc, Peter Falk i 125-500 cc för olicensierade och Fredrik Gustavsson i 125-500 cc för licensierade förare.

·         Rekordmånga deltagare startade den 14 oktober det årliga ”Stubbracet” i Söderåkra som vanns av Landskona MK:s Andreas Frisk.

·         Glädjande är också att antalet aktiva ungdomar ökade markant, speciellt ungdomar under 15 år.

·         Klubben anordnade en bussresa till SM-deltävlingen i Vimmerby för funktionärer och andra klubbmedlemmar. Ca 30 stycken deltog.

 

Rövaredalen

·         Klubben köpte vid årsskiftet anläggningen i Rövaredalen för 290 000 kr. Därmed har vi säkrat att vi även i framtiden har kvar en anläggning som är en av de finare i Sverige. I köpet ingår extra mark för knattebana bakom klubbstugan mot vägen. Utbyggnaden av knattebanan är påbörjad och kommer att avslutas under år 2002. I och med köpet av anläggningen har vi möjlighet till att krossa eget grus och kan därmed spara pengar mot att köpa in grus till banan.

·         Den nya dräneringen sattes på flera hårda prover under flera regndagar, men den höll måttet och banan var körbar hela säsongen.

·         Bevattningen har också färdigställts och bl.a. har en ny kraftigare pump köpts in, så att hela banan kan bevattnas på ett effektivt sätt.

 

Övrigt

Klubben hade år 2001 219 medlemmar varav 192 män/pojkar och 70 damer/flickor.

Den 11 november hade vi årsfest i Odenshuset i Vissefjärda.

Styrelsen har under året haft 11 protokollförda möten under verksamhetsåret.

 

Klubbens styrelse 2001

Ordförande:                           Bertil Övgård

Kassör:                                Hans-Åke Karlsson

Sekreterare:                          Mikael Karlsson

Ledamöter:                           Susanne Gustavsson, Christian Svensson, Lars Svensson, Per Astander, Lars Johansson

Suppleanter:                         Hans Nyman, Jonas Modig

Revisorer:                             Per Albertsson, Lennart Brunius

Valberedning:                        Leif Gustavsson, Börje Ivarsson, Carl-Erik Övgård

 

Vissefjärdas styrelse den 3:e mars 2002, genom

 

Bertil Övgård, ordförande